bobby

- Uncategorized

31 Mar 2023

Medicare Advantage PFFS tervek: Áttekintés

Szolgáltatás-szolgáltatás (PFFS) tervek egyike a Medicare Advantage-kötvény négy fő típusa közül, amelyeket a magánbiztosító társaságok kezelnek. A tervek konkrét szabályokkal rendelkeznek az egészségügyi szolgáltatóknak fizetett költségekkel kapcsolatban.

A magánbiztosító társaságok a Medicare Advantage terveket kínálják azok számára, akik jogosultak a Medicare juttatásokra.

Számos terv áll rendelkezésre, a hely és a lefedettség követelményeitől függően. Az egyik a PFFS terv.

A PFFS terv ugyanolyan fedezetet kínál, mint az eredeti Medicare, de eltérő korlátozásokkal és költségekkel járhat. A PFFS tervei további előnyöket is nyújthatnak, mint például a látás és a fogászati ellátás.

Ez a cikk megvizsgálja a Medicare Advantage PFFS terveit, ki kínálja ezeket a terveket, az érintett költségeket, a beiratkozást és néhány alternatív lehetőséget.

Használhatunk néhány kifejezést ebben a darabban, amely hasznos lehet megérteni a legjobb biztosítási terv kiválasztásakor:

 • Levonható: Ez egy éves összeg, amelyet egy személynek meg kell tennie Töltsön ki egy bizonyos időtartamon belül a zsebéből, mielőtt a biztosító elkezdi finanszírozni a kezeléseket.
 • KOCKÁZAT: Ez a kezelési költségek százaléka, amelyet az embernek önfinanszírozni kell. A Medicare B. részében ez 20%-os.
 • Copayment: Ez egy rögzített dollár összeg, amelyet egy biztosított fizet, amikor bizonyos kezeléseket kap. A Medicare esetében ez általában a vényköteles gyógyszerekre vonatkozik.

Mik a Medicare Advantage tervei?

A Medicare az egészségbiztosítás, amelyet a szövetségi kormány vezet a 65 éves vagy annál idősebb személyek számára. A lefedettség a 65 évnél fiatalabb személyek számára is elérhető.

Egy személy dönthet úgy, hogy megkapja a Medicare -ellátásokkal kapcsolatos előnyeit, eredeti Medicare -tervvel vagy a Medicare Advantage révén.

Két különböző rész alkotja az eredeti Medicare -t. Az A. rész fedezi a fekvőbeteg -kórházi költségeket, míg a B. rész fedezi a járóbeteg -orvosi költségeket.

Alternatív megoldásként a magánbiztosítók Medicare Advantage terveket kínálnak. Ezek a tervek ugyanazt a fedezetet biztosítják, mint az eredeti Medicare, és további előnyöket is kínálhatnak. A

D. rész, más néven vényköteles gyógyszeres tervek (PDP), elősegíti az előírt gyógyszerek költségeinek fedezését. A magánbiztosító társaságok PDP -ket is kínálnak, és az emberek önálló tervként megvásárolhatják ezeket, vagy hozzáadhatják őket a Medicare Advantage kötvényhez.

A Kaiser Family Foundation szerint a Medicare Advantage -tervekbe beiratkozók 2020 -ban az összes Medicare -kedvezményezett 36% -át teszik ki. A tervek egy másik típusú Medicare Advantage terv. Az a személy, aki csatlakozik ehhez a tervhez, áttétel nélkül láthat szakembert, és nem kell kiválasztani az alapellátási orvosot (PCP).

Az egyének meglátogathatnak minden olyan egészségügyi szolgáltatót, aki vállalja, hogy elfogadja a PFFS terv feltételeit és fizetési feltételeit.

Egyes PFFS -tervek olyan szolgáltatók hálózatait tartalmazzák, akik gondozást nyújtanak a tervbe beiratkozott bárki számára. A további költségek elkerülése érdekében az embernek gondoskodnia kell arról, hogy a hálózaton kívüli bármely szolgáltató elfogadja a politika feltételeit.

Az a összeg, amelyet a PFFS fizet az egyes egészségügyi szolgáltatásokért, előre be van állítva. A tervszolgáltató eldönti, hogy a terv mennyit fizet a szolgáltatásokért, és mennyit fizet az ember az ellátás megszerzésekor.

A PFFS tervek nem engedhetik meg, hogy az eredeti Medicare -nél többet számítsanak fel valamilyen gondozásért, mint például a kemoterápia, a dialízis és az ellátás, amelyet valaki képzett ápolói létesítményben kap. A

PFFS tervek magasabb összegeket számíthatnak fel más szolgáltatásokra, például az otthoni egészségügyi ellátásra, a tartós orvosi berendezésekre és a kórházi ellátásra, amelyet egy személy fekvőbetegként kap.

A Medicare Advantage tervek általában magukban foglalják a vényköteles gyógyszerek lefedettségét, de néhány PFFS -terv nem. Az a személy, aki az előírt gyógyszerek fedezetét kívánja, szintén fontolóra veheti a PDP -be való beiratkozást.

Ki kínál PFFS terveket?

A magánbiztosítók PFFS terveket kínálnak. A tervek és a magánbiztosító társaságok, amelyek kínálatát kínálják, helyétől függően változnak.

Az ember a Medicare webhelyén található keresőeszköz segítségével PFFS -tervet találhat a környéken.

Költségek

Mivel a magánbiztosítók PFFS terveket kínálnak, a költségek a vállalatok és a helyek között változhatnak.

A Medicare lehetővé teszi az „egyenleg számlázást”, ami azt jelenti, hogy a PFFS tervszolgáltatók a levonások, a koppák és más szolgáltatások teljes költségének 15% -át számíthatják fel.

A PFFS tervért fizetendő havi díj mellett az embernek általában fizetnie kell a Medicare B. részének havi prémiumát.

2021 -ben a standard havi B rész prémiumja 148,50 USD. A terv többet fizethet, ha magában foglalja a PDP -t.

Az összes PFFS-tervnek meg kell határoznia a zsebköltségek éves korlátozását. A limit megvédi a tervtulajdonosokat a magas költségektől, ha drága kezelésre van szükségük.

2021-ben a PFFS-tervek maximális költsége 7550 USD.

mikor kell beiratkozni

Az egyének beiratkozhatnak egy PFFS tervbe közvetlenül a kiválasztott terv szolgáltatójával meghatározott időpontokban, ideértve az első beiratkozási időszakot (IEP) és minden év április 1 -jétől június 30 -ig. –

A Medicare lehetővé teszi az emberek számára, hogy két másik alkalommal megváltoztassák a meglévő Medicare -lefedettséget: az IEP és a Medicare Advantage Open beiratkozási időszak alatt.

Hogyan lehet beiratkozni

Mielőtt feliratkozna a Medicare Advantage tervre, az embernek először be kell jelentkeznie a Medicare -be.

Az egyén a társadalombiztosítás révén jelentkezhet a Medicare -re, amikor jogosultvá válik.

A terv döntése után egy személynek be kell jelentkeznie azzal, hogy közvetlenül kapcsolatba lép a választott magánbiztosító társasággal. Az egyének többféle módon is csatlakozhatnak, ideértve a következőket:

 • Online, a Medicare Search eszközön keresztüli feliratkozással
 • Papír beiratkozási űrlapon, amelyet általában a biztosító
 • A Medicare telefonszámon a 800-633-4227 telefonszámon

Az embernek a PFFS terv lefedettségi területén kell élnie, amelyhez csatlakozni akarnak.

A Medicare szabályok nem engedik, hogy a végstádiumú vesebetegségben szenvedők csatlakozzanak a PFFS -tervhez.

alternatív előnyök tervek

Más típusú Medicare Advantage Plan elérhető. A következő szakaszok ezeket részletesebben ismertetik.

Egészségügyi karbantartási szervezet tervei

Az Egészségügyi Karbantartási Szervezet (HMO) tervek általában olcsóbbak, mint más Medicare Advantage -tervek, mivel szerződéses egészségügyi szakemberek, kórházak és klinikák hálózatát használják.

Ezek a szolgáltatók gondoskodnak arról, hogy kedvezményes áron tervezzék meg a tagokat. A legtöbb HMO-terv nem fedezi a hálózaton kívüli gondozást, kivéve vészhelyzet esetén.

Az embernek ki kell választania a PCP -t a gondozásuk összehangolására és a szakemberekhez való hivatkozáshoz.

HMO szolgáltatási pontok

A HMO szolgáltatási terv rugalmasabb, mint a HMO terv. Az embernek továbbra is ki kell választania a PCP -t, de a tagok magasabb költséggel férhetnek hozzá az egészségügyi ellátáshoz a HMO hálózaton kívül.

Preferált szolgáltató Szervezeti tervek

A tagok általában egészségügyi szolgáltatók hálózatát használják, de nem kell PCP -t választaniuk a gondozásuk koordinálásához.

Az előnyben részesített szolgáltatói szervezet (PPO) terv általában a hálózaton kívüli előnyöket biztosít, magasabb koabinizálással vagy botrányokkal.

Mivel a PPO -terv rugalmasabb, mint a HMO terv, általában többet fizet.

Különleges szükségletek tervei

Medicare Designs speciális szükséglet -terveket (SNP) azok számára, akiknek speciális igényei vannak, például azok számára, akik:

 • krónikus állapotokkal rendelkeznek, mint például a krónikus obstruktív tüdőbetegség
 • Hosszú távú gondozó létesítményben élnek, például egy ápolási otthon
 • Jogosultak a Medicare-re és a Medicaid-ra

Összegzés

A PFFS terv egyfajta Medicare Advantage terv.

Az emberek inkább a PFFS -terv révén részesítik előnyben a Medicare előnyeit, nem pedig az eredeti Medicare -t, mivel további előnyöket vagy megnövekedett fedezetet kaphatnak.

Egyes személyek inkább a PFFS tervet részesítik előnyben, mert nem kell PCP -t választaniuk, és áttétel nélkül láthatják a szakembert.

Nem minden egészségügyi szolgáltató fogadja el a fizetést a PFFS tervén keresztül. Előfordulhat, hogy egy személynek magasabb zsebköltségeket kell fizetnie, ha a hálózaton kívüli egészségügyi szolgáltatásokat használja.

A weboldalon található információk segíthetnek a biztosításról szóló személyes döntések meghozatalában, de nem célja, hogy tanácsot adjon a biztosítási vagy biztosítási termékek beszerzésével vagy felhasználásával kapcsolatban. Az Healthline Media semmilyen módon nem folytatja a biztosítási üzletágot, és nem engedélyezett biztosítótársaságként vagy termelőként semmilyen amerikai joghatóságban. Az Healthline Media nem javasolja vagy nem támogatja azokat a harmadik feleket, amelyek a biztosítási üzletágot folytathatják.

 • Egészségbiztosítás/egészségbiztosítás
 • Medicare/Medicaid/SCHIP
 • Gyógyszertár/gyógyszerész
 • Elsődleges gondozás

Tags:

Share:
Skip to content