bobby

- healthblog

26 Mar 2023

Ще искате и кърпа или постелка за тази позиция.

Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

Домашно обаждане на лекарски лечения за CTS.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 13 февруари 2012 г. 1-минутна четене

За повечето хора някои прости мерки са достатъчни, за да помогнат за облекчаване на синдрома на карпалния тунел веднъж диагностицира се. Ето 5 бързи и мръсни съвета, за да спрете вашите CTS в неговите следи:

Използвайте шина на китката, предназначена за CTS, която ще поддържа китката в права и неутрална позиция. Лесно е да намерите такъв в магазините за дрогерии и спортни стоки.

Направете почивка от обичайните си повтарящи се дейности за няколко месеца и се опитайте да се въздържате от сън на предмишницата и китката.

Вземете курс на противовъзпалителни средства, като ибупрофен, за да помогнете за успокояване на нерва за определен период от време. Може да помогне и при болката и подуването. Моля, имайте предвид, че хората, които имат стомашни язви или приемат разредители на кръвта, не могат да приемат противовъзпалителни средства. Попитайте Вашия лекар дали е добре да ги вземете.

Накарайте вашия лекар да инжектира кортизона, което е друг вид противовъзпалителни средства, който ще помогне за намаляване на възпалението, подуването и болката.

Ако стъпки 1-4 не работят, помолете Вашия лекар да предложи физически или трудотерапевт.

С любезното съдействие на Shutterstock

Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

за автора

sanaz majd, md

dr. Sanaz Majd е сертифициран от борда лекар по семейна медицина, завършил Медицинския колеж в Университета на Дрексел във Филаделфия. Нейните специални интереси са женското здраве и образованието на пациентите.

Каква е най-голямата разлика между енергийните барове и бонбоните? В момента изпитвате проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Барове за подмяна на хранене

Много хора използват барове за подмяна на хранене като стратегия за диета. Това обаче не е билковите екстракти или витамините за повишаване на метаболизма, които ви карат да отслабнете. Това е, че ядете по -малко калории, отколкото бихте яли нормално хранене. (Ако това е, всъщност можете да ядете баровете за подмяна на хранене вместо, а не в допълнение към други ястия.)

Другото голямо предимство на бара за подмяна на хранене е удобство. Те не се нуждаят от охлаждане, подготовка или дори прибори. В щипка бар за подмяна на хранене ще ви продължи. Но не се опитвайте да мислите, че тези инженерни храни са някак по -питателни от действителното хранене. От една страна, забележете, че те не правят тези барове в аромати като сьомга и кафяв ориз или броколи и тофу. Вместо това изборът ви за „хранене“ е ягодов късмет, брауни с фъстъчено масло или шоколадов карамел.

и това е най -голямата ми хватка с повечето от тези барове: те обикновено съдържат някакъв соев протеинов изолат, може би някакъв издут ориз или малко овесени трици и няколко витамини за добра мярка – но всичко се държи заедно с Хранителният еквивалент на пух от ружа.

Не си пипете сами: полезни звучащи съставки като кафяв оризов сироп, органичен изпарен сок от тръстика, концентрати на грозде или ябълков сок, а сиропът от ечемичен малц са само форми на захар. Когато това са четири от първите шест съставки, това допринася за много сладки неща. И освен ако не упражнявате наистина силно, захарта не служи за полезна хранителна цел.

Тази органична, пълнозърнеста тоалетна бадем бар, която имам тук, например на бюрото си, съдържа 30 грама захар, точно толкова захар, колкото бар Snickers. Те също имат точно същия брой калории. И знаете ли какво? Бар на Snickers има много по -добър вкус.

Има някои барове с ниско съдържание на въглехидрати, които се правят с изкуствени подсладители вместо обикновена захар. Те съдържат предимно протеини, фибри и мазнини. (Това ги прави почти безполезни като гориво за упражнения, между другото.) Те могат да бъдат използвани като подмяна на ястия с ниско съдържание на въглехидрати, но тези високопроцесирани барове имат толкова прилика с действителната храна, колкото хартиената кърпа, която носи дърво. Но, ей, ако харесвате такива неща …

сега, има и някои барове, които се правят почти изцяло с цели храни като сушени плодове и ядки. Но сега ми се струва, сякаш сме някак да стигнем в пълен кръг. Не би ли било също толкова удобно (и много по -евтино), само за да запазите изсушени плодове и ядки наоколо?

Един последен съвет: Много енергийни барове използват фъстъчено масло и тъй като този епизод се пише, все още има опасения относно замърсяването на салмонела на някои храни, съдържащи фъстъчено масло. Поставих линк към страницата на FDA, която се актуализира, когато излиза нова информация. Можете също така да проверите с отделни производители дали техните продукти могат да бъдат засегнати от оттеглянията.

Административен

Това е Моника Рейнагел, хранителната дива, с бързите и мръсни съвети за хранене добре и да се чувствате приказни.

Ако имате въпрос за хранене към мен, изпратете имейл на nutrition@quickanddirtytips.com. Можете също да ме намерите във Facebook и Twitter.

Приятен ден и яжте нещо добро за мен!

Ресурси:

Информация за изтегляне на фъстъчено масло (САЩ FDA)

Bar Exam: Energy Bars Flunk (Nutrition Action Nustletter)

Енергийни напитки и барове за храна: здраве или свръх? (Фондация Nemours)

енергийни барове, гелове и спортни напитки (About.com: Walking)

Сравнение на енергийната лента (Lisa Drayeer, MA, RD)

Изображение на енергийна лента С любезното съдействие на Shutterstock

страници

«Първо‹ Предишна12

Имате ли нужда от повече електролити? Научете какво правят електролитите за вас, кои храни ги доставят и как да сте сигурни, че получавате достатъчно.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 17 юли 2013 г. 4-минутен Readepisode #243 Play Pause Слушайте какво представляват електролитите? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Ние хвърляме термина „електролит“ около много в наши дни и повечето от нас имат неясна представа какво означава това. Но колко наистина знаете за електролитите? Напоследък получих няколко въпроса по тази тема, така че днешното шоу е срив курс по електролити: точно какви са, какво правят за вас, колко ви трябва и къде да ги получите ..

Какви са електролитите?

Ако поискате от професор по химия да дефинира „електролит“, те могат да кажат, че електролит е съединение, което произвежда йони, когато се разтваря в разтвор като вода. Тези йони имат или положителен или отрицателен електрически заряд, поради което ние наричаме тези съединения като електро-лити. Ако всичко това ви звучи като гръцки, моят колега Лий Фалин, водещ на подкаста Ask Science, има няколко страхотни епизода, които обясняват повече за йони по отношение на всички, които всеки може да разбере!

Вижте също: Атомичен Връзки: Връзките, които се свързват и основите на pH

В света на храненето, ние използваме думата „електролит“ по -конкретно, за да се отнасяме до минерали, разтворени в течностите на тялото, създавайки електрически заредени йони. Електролитите, които са най -важни в храненето, са натрий, калий, калций, магнезий и фосфат.

()

страници

12next ›Последно»

за Авторът

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните вижте този уебсайт подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Ето осем начина да приемете по-добра позиция за тялото си.

от Бен Грийнфийлд Get-Fit Guy 1 февруари 2016 г. 4-минутен Readepisode #271 Играйте пауза Слушайте 8 Алтернативи за седене на вашия Бюро в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

3. Колене

Подобно на Lunging, колененето е перфектна позиция за „слизане“ до стандартна височина на маса или бюро, без всъщност да седи. Не забравяйте да не се забиете, ако коленичите и вместо това коленехте изправени с раменете леко изтръгнати назад и високи глава и шия. Ще искате и кърпа или постелка за тази позиция.

4. Седнете на пода

Вместо да седите на маса, често ще се разпростирам на пода, за да ям обяд, да работя на моя лаптоп или да разговарям с някого. Когато седите на пода, вие сте принудени да се включите в повече мобилност на бедрата и коляното, отколкото да седите на стол. Просто се опитайте да отидете един ден, без да седите на стол и забележете колко трябва да „работи“

5. Бандовата дъска

Много компании сега правят специални табла за баланс, които по принцип са постоянна платформа, изработена от метал или дърво, която е балансирана над централен опор. Ако Google „Fluidstance“ ще видите пример за този, който използвам. Не е толкова трудно, колкото много балансиращи предизвикателни устройства, така че все пак можете да се съсредоточите върху работата си, без да се притеснявате да паднете върху лицето си, но все пак прави мъничките мускули в краката, коленете, бедрата и основната работа само малко по -трудно. Разбира се, той е чудесен и за визуален и вестибуларен баланс.

6. Мат от пяна

Подобно на таблото за баланс, постелката с пяна може да предизвика малко баланса ви, но също така предлага по -прощаваща повърхност за краката и телетата си, отколкото твърдата дървесина, килима или друг стандартен материал за подови настилки. Ако имате постелка с пяна, тя може да се удвои като вашата повърхност за лунинг и коленичи и! В това видео можете да видите постелката с пяна, която използвам.

7. Топографски мат

Виждали ли сте някога „постелка“, направена от малки речни скали? Това е точно това, което звучи: голямо разнообразие от малки предмети на повърхността на постелката, които принуждават краката ви да се изместват и работят, като същевременно разтягат скъпоценни връзки и сухожилия в краката ви. Както споменах в този епизод на подкаст на Standing Versus Seat, моите синове и аз сме в процес на правенето на такъв този месец! Някои компании, като „Topomat“, сега правят постелки с голямо разнообразие от ъгли и повърхности, които работят по подобен начин, а наскоро публикувах това изображение в Instagram на един творчески начин, по който събрах собствената си топографска постелка (която се удвоява като крак „терапия“ Използване на одеяло за акупресура и постелка с пяна!

8. Стойка

в моето интервю за подкаст с Джеф Уилсър, авторът на „Добрата новина“ за това, което е лошо за теб … Лошо Новини за това, което е добро за вас, обсъждаме как стоенето през целия ден често може да ви вкара в лоша стойка, със заключени колене, биене на глезените и кръв, които се събират в телетата и долните ви крайници. Ето защо спасих този за последно. Въпреки това, стоенето все още е позиция, в която се озовавам за добри три до пет часа всеки ден и обикновено преплитам останалите седем позиции, които сте открили в тази статия между моите постоянни сесии.

Така че Това е всичко. Кое от тях сте опитали? Имате ли повече въпроси относно тези осем алтернативи, които да стоите G на бюрото ви или ваш да добавите? Присъединете се към разговора на facebook.com/getfitguy.

страници

«Първо‹ Предишна12 Цялото съдържание тук е само за информационни цели. Това съдържание не замества професионалната преценка на вашия собствен доставчик на здраве. Моля, консултирайте се с лицензиран здравен специалист по всички индивидуални въпроси и проблеми.

за автора

Бен Грийнфийлд

Бен Грийнфийлд получи бакалавърска и магистърска степен от Университета на Айдахо в спортната наука и физиологията на упражненията; Лични сертификати за обучение и сила и кондициониране от Националната асоциация за сила и кондициониране (NSCA); Сертификат за спортно хранене от Международното общество за спортно хранене (ISSN), усъвършенстван сертификат за монтаж на велосипеди от Серота. Той има над 11-годишен опит в треньорските професионални, колегиални и развлекателни спортисти от всички спортове и както помогнаха стотици клиенти да постигнат загуба на тегло и фитнес.

Абонирайте се за подкаст на Get-Fit Guy Spotify Google Stitcher

Преброяването на калории може да бъде влачене. Дръжте диетата си на път-без да броите по-високо от десет.

от Monica Reinagel, M.S., L.D./N Хранене дива 3 септември 2008 г. 4-минутен readepisode #7 Играйте пауза Слушайте диетата си на път, в момента изпитваме възпроизвеждане на възпроизвеждане Проблеми на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Благодаря на всички вас, които сте изпратили имейли и публикувахте коментари на уеб страницата на шоуто и на страницата за хранене на Diva във Facebook. Оценявам всичките ви положителни отзиви. Получих и няколко страхотни предложения за шоу теми, включително този въпрос от Krysta, който пише:

Заслужава ли си калориите? Отчитах калории за известно време и загубих няколко килограма. Ставаше досадно, въпреки че използвах онлайн брояч на калории. Има ли по -добър начин?

Както много от вас знаят, имам блог на NutritionData.com, който е майката на всички онлайн гишета за хранене. Но аз ще бъда първият, който призна, че регистрирането на всичко, което ядете, може да бъде досадно, независимо дали използвате онлайн тракер или подложка от хартия. Въпреки това, мисля, че може да има голямо изплащане да се направи това поне няколко дни.

Дневникът на храната е чудесна проверка на реалността

Едно от двете неща вероятно ще се случи, когато регистрирате всяка уста на храна:

Може да сте шокирани от Научете, че действителната ви диета има много малка прилика с това как смятате, че ядете.

Може да откриете, че записването на всичко, което ядете, е мощна мотивация да направите по -добър избор.

Така или иначе, това е чудесно упражнение, което може да ви помогне да приведете диетата си в по -добро привеждане в съответствие с хранителните си цели. Мисля, че си струва да се прави няколко дни всяка година или така, точно като проверка на реалността. Освен това е чудесен инструмент за решаване на диетични мистерии, като защо не можете да отслабнете, въпреки че изобщо ядете нищо. А, може би има нещо общо с това 800-калории Mocha-Cherry-Nougat-Frothi-Cino, който имате всеки следобед. Кой знаеше, че кафето може да бъде толкова угодно?

Отчетност, без да брои калории

както е открил Криста, но броенето на калории ден след ден може да стане доста досадно. И не съм сигурен, че е напълно необходимо. Бърз и мръсен начин да поддържате диетата си на път, без да броите всяка калория е да се справите с това колко порции от различни храни ядете. Това е основната идея зад правителството на САЩ My Pyramid Initiative, безплатна програма, достъпна онлайн на mypyramid.gov. За да използвате моята пирамида, влизате в няколко факта, включително вашата възраст, височина и ниво на активност, за да получите персонализирана препоръка за това колко от всяка група храни трябва да ядете всеки ден. Например, моята пирамида препоръчва да ям шест унции зърна, шест унции месо или боб, две чаши зеленчуци, две чаши плодове и шест чаени лъжички масло или мазнини.

Contents

Tags:

Share:
Skip to content