bobby

- blog

27 Mar 2023

Хранителната дива се справя с мита за кафе Decaf.

Добавете няколко капки към всяко ухо и оставете да седите около 5 минути, преди да изплакнете под душа всеки ден.

Говорете с Вашия лекар

Доверете ни се, лекарите не се страхуват от малко ушна кал. Ако смятате, че имате излишна ушна кал, поговорете с Вашия лекар, който може да използва специална машина, за да изсмуче допълнителния восък безопасно.

Наистина ли трябва да се отървете от тази ушна кал?

Едно последно нещо, което трябва да вземете предвид – може да не е необходимо да премахвате ушите толкова, колкото си мислите. Всъщност повечето лекари препоръчват изобщо да не премахнете този восък! Не само, че е полезно за ушите ви (то е там с причина – включително, че помага да се отблъсне бактериите), опитът да го почистите всъщност може да го избута по -далеч в ушния ви канал, което може да влоши проблема ви и да доведе до загуба на слуха.

За повече изцяло естествени средства от всички в интернет, вижте нашия съвет за здраве и красота на Pinterest. И не забравяйте да се регистрирате за нашия бюлетин и да ни следвате във Facebook и Instagram!

Изображение от Shutterstock.

за автора

Брус и Жан Любин

Брус Любин и Жана Босолина-Лубин са гордите родители на три момчета и повече от дузина книги. След като спестиха хиляди годишно, използвайки ежедневни съвети и прости житези, те започнаха собствен бизнес с надеждата да споделят знанията си с други. Известно е, че влизат в хладилниците на приятелите си, за да обърнат яйцата си с главата надолу, така че да издържат по-дълго.

тенденцията без глутен все още се вози високо. Има ли нови изследвания, които да подкрепят да вървят без глутен? Хранителната дива ви дава най -новото.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 28 януари 2015 г. 4-минутна Readepisode #318 Play Pause Слушайте най-новите за безглутенови диети, които в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Диета без глутен е по-здрава?

q. Приемането на диета без глутен е по-здравословен житейски избор?

a. Зависи от това как го правите. Храните на зърнена основа са склонни да бъдат най-малко питателни и най-свръх консумираните храни в съвременната диета. Ако ходите без глутен означава, че ядете по-малко хляб, крекери, тестени изделия и гевреци и повече бобови растения, зеленчуци, плодове и ядки, това вероятно би подобрило хранителното качество на вашата диета. ; И ако ядете повече бисквитки, кифли, зърнени храни и палачинки, просто защото те са без глутен, всъщност може да правите крачка назад хранително.

За да преценя хранителното качество на диетата, трябва да знам много повече, отколкото само дали включва глутен!

q. Правилни ли са ресторантите и марките за храни, когато рекламират храни без глутен като по-здравословна алтернатива?

a. Не е задължително. Без глутен означава само едно и едно нещо: тази храна не съдържа този специфичен протеин. Тя не ви казва нищо за цялостния хранителен профил на храната. Безглутеновото бурито все още може да съдържа цял ден мазнини, калории и натрий. Парче без глутен чийзкейк все още може да взриви бюджета ви за захар за уикенда.

Референции

Rubio-Tapia A, Ludvigsson JF, et al. Разпространението на цьолиакия в Съединените щати. Am J Gastroenterol. 2012 октомври; 107 (10): 1538-44; викторина 1537, 1545.

страници

«Първо‹ Предишна12

за автора

monica reinagel, ms, ld/n, cns

monica reinagel е дъска- Сертифициран лицензиран диетолог, автор и създател на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

хранителната дива се справя с мита за кафе Decaf. Процесът, който се използва за отстраняване на кофеина от боб, опасен за вашето здраве? Разбирам.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Diva Diva 14 март 2013 г. 1-минутна прочетена

q. Безопасно ли е кафе Decaf? Чух, че процесът, който използват, за да извадят кофеина, не е здрав.

a. Някога кофеинът се отстранява от кафени зърна с разтворители, които наистина не са били добри за вас или за околната среда. В наши дни обаче почти цялото кафе на декофеина се произвежда с помощта на швейцарския воден процес или екстракцията на въглероден диоксид, като и двете са доста безобидни.

Пиенето на кафе (както със, така и без кофеин) предлага някои ползи за здравето. А за тези, които го понасят, кофеинът има няколко предимства, за които говорих по -подробно в предишен подкаст за предимствата на кофеина.

Вижте този безплатен откъс за мита за кафе От книгата на хранителната книга на хранителните зомбита: 10 митове за хранене, които отказват да умрат

за автора

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог , автор и създател на един от най -високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Тайната на здравословната загуба на тегло може да няма нищо общо с това колко въглехидрати или колко мазнини ядете. Прочетете, за да намерите изненадващия фактор, който може да направи всичко различно.

от Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS Nutrition Diva 17 януари 2017 г. 4-минутен readepisode #413 Play Pause Слушайте е ниско съдържание на мазнини или ниско съдържание на въглехидрати По -добре за отслабване? В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Една група държеше въглехидрати до само 10% от калориите, докато другата група яде малко повече от половината от калориите си от въглехидрати. И двете групи обаче бяха инструктирани напълно да избегнат добавени захари, рафинирани въглехидрати и преработени храни. Консумацията на протеини се поддържа постоянна между двете групи, както и количеството омега-6 и омега-3 мазнини в диетата. Въпреки че групата с ниски въглехидрати яде много повече мазнини от балансираната диетична група, и двете получават мазнините си от едни и същи храни: масло, сирене, месо и яйца. И накрая, и двете групи ядеха около килограм зеленчуци на ден. (Бъдете неподвижни, моето биещо сърце!)

С други думи, въпреки значителните разлики в приема на въглехидрати и мазнини, и двете групи се хранят с диета с минимално обработени цели храни. И след 12 седмици и двете групи отправиха подобни резултати по отношение на теглото и загубата на мазнини.

Забравете високо и ниско. Отидете цели

с други думи, не е задължително да се отказвате от въглехидрати (или мазнини), за да отслабнете и да подобрите други здравни показатели. Просто се откажете от нежеланата храна. Разбира се, вие също ще трябва да ядете по -малко калории, ако искате да видите промяна в скалата. Но може да откриете, че замяната на високо преработени храни с цели храни в крайна сметка намалява автоматично приема на калории – и сравнително безболезнено.

Скорошно проучване установи, че американците средно получават повече от половината калории от „ултра обработени храни“, което означава готови за ядене ястия и закуски, удобни храни и напитки-отчитане на около 1200 калории и около 65 грама добавена захар на ден. Ако трябваше да замените повечето или всички тези чипс, пържени картофи, сладкиши, бързи храни и безалкохолни напитки с цели или минимално преработени храни, обзалагам се, че ще ви е много трудно да го направите, за да добавите навсякъде близо до 1200 калории.

Ако това е твърде голяма смяна, за да направите всичко наведнъж, започнете, като замените половината от преработената храна в диетата си с цели храни. Вижте какво се случва.

Ако това е твърде голяма промяна, за да направите всичко наведнъж, започнете с заместване на половината от преработената храна в диетата си с цели храни.

Палео срещу вегетариански?

Точно както завършвах писането на епизода на тази седмица, получих имейл от Ерин, който написа:

„По -добре ли е за това, че е по -добре Дългосрочна стабилизация на здравето и теглото, за да се откаже от месото или да се откаже от въглехидратите? Не мога да направя и двете. Опитвал съм както вегетариански, така и палео, и има общности, специализирани храни и страхотни готварски книги и за двата начина на живот. Но кой отплаща повече в дългосрочен план? Ще добавя, че ми е по -лесно да се откажа от месо, отколкото да кажа „не“ на макароните, пълнозърнести хляб и овесени кифли. ”

Мисля, че всеки подход може да работи, Ерин. За мен фактът, че предпочитате да се откажете от месо, отколкото пълнозърнести зърна, е силен аргумент срещу възприемането на вашата вътрешна пещерна жена. Ако откриете, че идентифицирането с определена общност или начин на живот е полезно или го прави по -забавно, продължете! Но мисля, че също е добре да си вегетарианец, който от време на време яде месо или да следва диета на палео. Според мен запазването на акцента върху цели храни и баланс е много по -важно от поддържането на строго придържане към двата набора от правила.

Въпроси? Коментари? Публикувайте ги по -долу или на страницата на хранителната дива във Facebook.

С любезното съдействие на Shutterstock.

страници

«Първи‹ Предишна12

за автора

monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-високо класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. Нейният съвет редовно се представя в The Today Show, д -р Oz, NPR, и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителната дива на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде включен в шоуто.

Вашите най-често срещани въпроси за мъжествеността, отговориха.

от Роб Ламбъртс, MD House Call Doctor 26 април 2010 г. 5-минутен readepisode #44 Играйте Пауза Слушайте Отстраняване на неизправности в пениса, в който в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на възпроизвеждане на проблеми Сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Climaxing Early

Какво е преждевременна еякулация?

кулминация твърде рано, състояние, наречено преждевременна еякулация , е проблем, който има комбинация от физически и психологически фактори. Въпреки че често е физически проблем в началото, той кара мъжете да станат несигурни и тревожни. Това безпокойство влошава проблема и е бил трън в страната на много отношения.

преждевременно лечение на еякулация

В миналото лечението на преждевременна еякулация е терапия, използвайки и двете психологически и сексуални терапевти (които много мъже биха отказали да направят). Нещата се промениха коренно преди 20 години с въвеждането на антидепресанта, Prozac. Освен че е пробив лекарство за лечение на депресия и тревожност, хората също забелязаха, че забавя кулминацията както при мъжете, така и при жените. Въпреки че това беше лош страничен ефект за много от хората на наркотика, Посетете Вашия URL това беше невероятна промяна за мъжете с преждевременна еякулация. Основата на лечението на това състояние сега е използването на Prozac или други лекарства в неговия клас.

Проблеми, достигащи до кулминация

което води до другата страна на проблема: Забавен кулминация. Забавянето на кулминацията не е често срещан проблем при мъжете, с изключение на тези, които приемат определени лекарства. Както казах, антидепресантите, свързани с Prozac, са основните виновници, но има и някои лекарства за кръвно налягане и простата, които могат значително да повлияят на кулминацията на човека. Във всеки от тези случаи ползата от лекарството може да надвиши риска, но не забравяйте да говорите с Вашия лекар за някой от тези проблеми.

Какво е еректилна дисфункция?

Това довежда ни до окончателния брой: еректилни проблеми. Откриването на лекарства за лечение на еректилна дисфункция (състояние, понякога наричано импотентност), направи този бивш скрит проблем в тема за честа дискусия в моя кабинет. Мъжете все още получават определен израз, когато са на път да повдигнат темата-обикновено мога да разкажа много бързо, когато човек ще попита за това-но те питат, което е добро нещо.

ed се определя като неспособност на човек да постигне или поддържа ерекция. Има редица възможни причини, включително:

Психологически проблеми – Тревожността на изпълнението често е основна причина за ЕД. Подозирам, че това е причината, когато видя внезапно начало или ако Ед се случи при по -млад мъж.

лекарства – Осем от дванадесетте най -често предписани лекарства са изброени сред страничните ефекти, така че всяко лекарство, особено лекарствата за кръвно налягане, трябва да се подозира с появата на ED

проблеми С кръвния поток – Проблемите с циркулацията са основната причина за Ед. Ще разгледам това по -късно в тази статия.

Други хронични заболявания, като диабет и неврологични проблеми.

Това не са всички взаимно изключващи се причини, тъй като мъжете с проблеми с циркулацията често са на лекарства за кръвно налягане и началото на ЕД може да създаде значителна тревожност при мъжете. Добрата новина (както съм сигурен, че сте наясно) е, че сега има много ефективни лекарства за лечение на Ed.

Но нека да прекратя тази статия с предпазливост: тъй като Ед често е знак за кръвен поток или кръвоносни проблеми, това може да бъде ранен признак на животозастрашаващи условия. Мъжете с ЕД имат значително по -висок процент на атеросклероза, което води до сърдечен удар и инсулт. Обикновено се препоръчва всички мъже с ЕД да бъдат оценени за сърдечни заболявания и неговите рискови фактори.

лекарствата за ЕД обикновено са доста безопасни, дори за мъже с известни сърдечни заболявания, но могат да имат сериозни взаимодействия с Някои лекарства, така че се консултирайте с вашия фармацевт или лекар, преди да приемате лекарства като viagra, cialis и levitra.

Това е всичко, което имам за „мъжки проблеми“. Това са страхотни въпроси и важни въпроси. Наличието им не трябва да ви смущава; Те просто трябва да ви накарат да говорите с Вашия лекар. Наистина, затворените врати на изпитна зала винаги трябва да са покана да говорим за всичко, което ви се тревожи. Справянето с лични предмети е основна част от това, което правим, така че не позволявайте на вашето смущение да ви предпази от това да говорите за тях.

Ако имате теми, смущаващи или не, че искате да покрия, Изпратете ги на housecalldoctor@quickanddirtytips.com или можете да ми ги изпратите в Twitter или моята страница във Facebook.

Позволете ми отново да ви напомня, че този подкаст е само за информационни цели. Целта ми е да добавя към вашите медицински знания и да преведа някои от странните медицински неща, които чувате, така че когато отидете при Вашия лекар, посещенията ви ще бъдат по -ползотворни. Нямам намерение да заменя Вашия лекар; Той или тя е този, с когото винаги трябва да се консултирате за собственото си медицинско състояние.

ви хване следващия път! Бъди здрав!

страници

«Първо‹ Предишна12 Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Кожните петна и бенки могат да бъдат доста често срещани и дори многобройни. Научете кой е изложен на по-висок риск от меланома и какви характеристики са по-загрижени за този най-агресивен тип рак на кожата.

от Sanaz Majd, MD House Call Doctor 2 ноември 2017 г. 4-минутен Readepisode #251 Play Pause Слушайте кога на Притеснявайте се за къртичка, която в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari.

Contents

Tags:

Share:
Skip to content